Kutya-fizioterápia

Solymos Zsuzsanna

Kisgyerekként még állatorvosnak készültem, de más fele sodort az élet, a kutyák szeretete a képzésük és gyógyításuk iránti vonzódás, azonban megmaradt.

Folyamatosan tanulok és képzem magam,  – fizioterápiával, viselkedéssel, kutyakiképzéssel kapcsolatban is,  jelenleg én vagyok az egyetlen hazánkban, aki az angol rendszerű Pro Dog Trainer minősítést megszerezte és a Pawsome Dog Traininget megálmodta.

9 kutyánk van, törpétől az óriásig, mind saját képzésünk – köztük szolgálati kutyák, aktív sportoló ebek, szarvasgombászok, nyugdíjas sportkutyák. Az ő életüket is megkönnyítendő, illetve sok bajt megelőzendő, választottam a kutya fizioterapeuta képzést is. Jó érzés, hogy a két kutyás szakmát tudom kamatoztatni egyben. Így született meg a Pro Dog Physio is.

Örömömre szolgál, hogy olyan rendelővel működhetek együtt, akiknél évek óta magas szakmai színvonalat tapasztalunk.

Mire jó a fizioterápia?

Ízületeket, csontokat, izmokat, ínakat, szalagokat érintő, vagyis összefoglalva a mozgás szerveit érintő elváltozásoknál. Neurológiai eseteknél – gerincvelői, perifériás idegi sérüléseknél.

Fájdalomcsillapításra, bizonyos esetekben megelőzésre, mobilizációra, műtétek utáni (ortopédiai, traumatológiai és neurológiai) utókezelésre, rehabilitációra. Olyan esetekben is alkalmazható, ahol a műtét nem indokolt vagy nem lehetséges. Munkakutyáknál, sportoló ebeknél célzottan adott terület erősítésére, bemelegítésre és levezetésre, kondíció javítására, izomtömeg növelésére.

www.pawsome.hu

https://www.facebook.com/ProDogPhysio/

 

zsu

Tanusítvány