Szívférgesség-INGYENES szűrés, AKCIÓS megelőzés a váci Kedvenc Állategészségügyi Központban!

Kedves Gazdik!
Egy újfajta parazita megjelenésére szeretnénk felhívni a figyelmet, amely Nálunk és egyre több rendelőben is diagnózisra kerül, és amely a kullancs által terjesztett betegségeknél sokkal veszélyesebb tüneteket okoz!
A parazita neve Dirofilaria immitis, vagyis a szívféreg, amelyet a szúnyogok vérszívás közben juttatnak nagy számban, lárva stádiumban a kutyákba (görényekbe, macskákba). A betegség két éve még elszórtan fordult elő, azonban az elmúlt egy évben már egyre több és több kutyánál megbetegedést, és sajnos többnyire elhullást okozott, mivel a kezelése nagyon drága, és a szövődményei rendkívül súlyosak lehetnek!

Javasolt minden fél évnél idősebb kutyát letesztelni a betegségre, mivel a felnőtt szívféreg, és így maga a fertőzöttség csak a legalább fél éves kutyában diagnosztizálható!

A helyzet komolyságából fakadóan rendelőnkben most minden fél évnél idősebb kutyát, amely oltásra érkezik, egy vérvizsgálat segítségével INGYEN szűrünk, amivel a vérben található, a felnőtt szív-, és bőrféreg által kibocsátott mikroszkópikus lárvák jelenlétét mutathatjuk ki!

Az eljárás nem 100%-os érzékenységű, ezért javasolt a szívféreg jelenlétét kimutató szerológiai vizsgálat elvégzése is, amely a a felnőtt nőstény szívférgek által kibocsátott fehérjét detektálja. Ez utóbbi vizsgálat rendelőnkben szintén elérhető, amely mintegy 10 perc alatt nagy biztonsággal kimutatja a fertőzés jelenlétét, és mindössze 2800 Ft-ba kerül!

A szerológiai vizsgálat negatív eredménye esetén 6 hónap múlva a teszt megismétlése javasolt, majd évente érdemes elvégeztetni.
A betegség kezelése hosszadalmas, komplex, és meglehetősen drága eljárás, amely során sajnos a kezelt kutyák 5-20 %-a elpusztulhat, ezért a megelőzésen van a hangsúly!!

Minden 2 hónaposnál idősebb kutyát a szívféreg prevenciójában is hatékony féregtelenítő tablettával, vagy spot on készítménnyel kell kezelni havonta, amíg a szúnyogszezon tart, és az azt követő 2-3 hónapban is!

Mivel a megelőzés a kullancs elleni védekezés mellett egy plussz anyagi megterhelést jelent a gazdiknak, ezért most akciósan vásárolhatnak tőlünk a hatékony készítményekből! Az akció során 10 % kedvezményt biztosítunk, amennyiben egy dobozzal, vagyis 4 havi adagot vásárolnak a spont on vagy ízesített tablettás készítményből, vagy 10 havi adagot a nem ízesített tablettából!

Amennyiben egyéb kérdése van a betegségről, megelőzéséről, kezeléséről, szívesen állunk rendelkezésére rendelőnkben a Vác, Rádi út 18 szám alatt, vagy a 27/501-720-as telefonszámon.

Üdvözlettel,
a Kedvenc Állategészségügyi Központ csapata

 

Kategória: Egyéb